Skip to main content

Relatietherapie- en coaching is voor iedereen die wil werken aan een fijne, liefdevolle en duurzame relatie. Voor mensen die nét bij elkaar zijn en merken dat er al patronen ontstaan en voor mensen die al lang bij elkaar zijn en merken dat ze niet meer uit deze patronen kunnen stappen samen.

Het doel is dat jullie weer met elkaar in gesprek gaan en onderzoeken wat jullie relatie nodig heeft om op te bloeien.

Met welke vragen kan ik terecht bij een relatiecoach?

Naar een relatiecoach ga je bij:

  • Communicatieproblemen
  • Problemen bij intimiteit en seks
  • Onverwerkte gevoelens
  • Ruzies en conflicten
  • Ontrouw
  • Gebrek aan verbinding
  • Keuzes maken
  • Vertrouwensproblemen
  • Polyamoreuze relaties

Het begin – de intake
De intake bestaat meestal uit een tot twee gesprekken, soms aangevuld met oefeningen en vragenlijsten. In dit gesprek staat jullie relatiegeschiedenis, jullie relatiewensen en hulpvraag centraal. Indien we besluiten samen verder te gaan, dan maken we een afspraak over een aantal sessies. Daarbij houden we jullie vraag als uitgangspunt aan en zetten we enkele thema’s op de agenda. Coaching is maatwerk. Dat wil zeggen dat als de koers altijd kan worden bijgesteld. We werken met wat er speelt en wat zich aandient.

In dit eerste gesprek maken we kennis en kijken we of er een klik is. Zonder klik kunnen wij niet verder en is het verstandig dat je bij een andere coach of therapeut verder gaat.

Is er een klik?
De klik tussen jullie en de relatiecoach is eigenlijk de belangrijkste sleutel tot succes. Het is belangrijk dat je, je op je gemak voelt bij degene die je begeleidt. Je hebt vertrouwen en ontspanning nodig in de samenwerking, om het traject te doen slagen. Dit is iets wat we niet kunnen voorspellen, maar iets waar we eerlijk over moeten zijn. Is er geen klik? Geen probleem! Dan wordt je verwezen naar een andere relatiecoach.

Kom je alleen of samen?
Wil je samen met je partner relatiecoaching doen of kom je alleen? Wil je wel relatiecoaching maar is je partner nog niet zo ver om mee te komen? Relatiecoaching kan in beide gevallen. Ook al als je alleen komt geldt: als jij zelf iets anders doet, verandert je relatie automatisch mee. Komen jullie samen? Dan kan je coach ervoor kiezen om gedurende het gezamenlijke traject één of meerdere gesprekken te plannen met jou en/of je partner individueel.

Liefde is een werkwoord
Je coach zal je huiswerk meegeven; oefeningen en opdrachten die jij of die jij en je partner thuis doen om het geleerde in de praktijk te brengen. Dit brengt verdieping in het traject en zorgt ervoor dat jullie in je eigen context aan de slag kunnen met jullie relatie. Je zult zien dat juist die setting het belangrijk is om te werken aan je relatie. Liefde is een vaardigheid die je kan leren. We geloven erin dat je met de juiste tools en begeleiding de relatie kan krijgen die je wil.

Vrijblijvend, maar wel commitment
Uiteraard is coaching vrijblijvend en kun je op elk moment kiezen om het traject te beëindigen. Daarentegen is er wel commitment; ga je een traject aan?  Dan kies je samen met de coach om te werken aan je doel. Het is jullie traject en de verantwoordelijkheid.

Openstellen en bereidheid
Voor een succesvol traject, ga je de commitment aan om aan jezelf en aan je relatie te werken. Dat betekent ook dat je bereid bent om je open te stellen, je kwetsbaarheid te tonen. Naar je relatiecoach, je partner, maar vooral naar jezelf toe. Als je bereid bent om dit te doen, haal je veel meer uit coaching en kun je echt stappen maken.

Meervoudige partijdigheid
Je coach is er voor jullie allebei. Je coach is niet onpartijdig, maar meervoudig partijdig. Je coach zal zich inspannen voor jullie beide belangen op te komen en geeft jullie allebei evenveel ruimte om je verhaal te doen.

Jullie als experts
Wij geloven erin dat jullie zelf weten wat er moet gebeuren om jullie relatie weer op de rit te krijgen, problemen op te lossen of om te ontwikkelen. Je coach is er om het proces te faciliteren, een eerlijke spiegel voor te houden en hier en daar bij te sturen. Je coach heeft de waarheid niet in pacht en jullie bepalen zelf wat juist is en wat bij jullie past.

Privacy en geheimhouding
Uiteraard werkt de coach volgens de ethische code, blijft jullie verhaal veilig en wordt er geen informatie gedeeld met derden. Wat jullie bespreken is veilig.

Wat levert het je op?
Door relatiecoaching en therapie leer je verschillen te overbruggen, kun je patronen doorbreken en kun je werken aan de relatie die jullie graag willen. Na een traject zullen jullie je meer verbonden voelen, is er meer tolerantie voor elkaar en ontstaat er meer plezier.

Het taboe…
Relatietherapie of coaching is voor veel mensen nog een stap te ver. ‘Daarvoor moet je al heel lang bij elkaar zijn’, ‘dat doe je niet in een prille relatie’ of ‘we moeten het zelf op kunnen lossen’, zijn redenen die we vaak horen. Zo merken we ook dat niet elke partner open het gesprek in gaat.

Lees hier meer over in onze blog over ‘Redenen om naar een relatiecoach te gaan’

Meer weten?
Hebben jullie vragen of willen jullie een vrijblijvend telefoontje inplannen om te kijken wat relatiecoaching voor jullie kan betekenen? Neem dan contact op via onderstaande knop.