Skip to main content

Als we de statistieken mogen geloven is het toch net een beetje anders: Het aantal echtscheidingsaanvragen laat al jaren een veelzeggende piek zien vlak na de zomermaanden. Hoe komt dat, en belangrijker: hoe voorkom je dat ook jouw relatie sneuvelt?

Dat relaties juist tijdens vakanties vaak stuklopen, komt veelal doordat problemen die er al waren dan worden uitvergroot. 

In het dagelijkse leven kan je die vaak nog wel wegstoppen of bagatelliseren door de gedachte dat het komt door de drukte van de alledag maar niets is minder waar helaas. Problemen waar jullie tegenaan lopen zullen er juist op vakantie óók zijn. 

Veel mensen concluderen dan: de liefde is op, het werkt niet meer, dus we moeten uit elkaar. De liefde is niet op, je weet alleen niet meer wat bij de ander speelt, wat hem of haar bezighoudt. Je moet weer naar elkaar toe groeien en moeite stoppen in het opnieuw leren kennen van de ander. Dan gaat het meer vanzelf en is er meer begrip, waardoor je je minder snel aan de ander ergert. Maar vakantie is daarvoor – anders dan je misschien zou denken – niet het beste moment. Het is te veel in één keer.

Stellen die gelukkig zijn en blijven, zijn heel goed van elkaar op de hoogte. Ze weten wat er speelt bij de ander en wat zijn of haar grootste angsten, dromen en verlangens zijn. Ze zijn nieuwsgierig naar elkaar, op een diepgaander niveau.

Waar zijn jullie tegenaan gelopen in de vakantie? Hoe zou je het liever anders zien en wat kan je daar zelf aan doen?

De problemen die op vakantie weer goed zichtbaar zijn geworden kunnen jullie vaak echt oplossen. 

Maak eens een afspraak bij ons zodat ook jij de relatie krijgt die je wil. Met een paar gesprekken leer je elkaar weer écht kennen op dat diepere niveau, weet je weer wat jullie echt willen zodat je relatie wél die boost krijgt en jullie je weer echt gelukkig kunnen voelen!

Leave a Reply