08.2 Seks beter afstemmen

Seks beter afstemmen

Als het al een tijdje wat minder gaat op seksueel gebied dan kan het steeds lastiger worden dit te veranderen. Maar als je op elkaar gaat zitten wachten, dan gaat er natuurlijk niets veranderen.

Om de manier waarop jullie nu seks hebben te veranderen, begin je daarom met eerst je eigen aandeel daarin te erkennen. En neem dan de beslissing om je partner vanaf nu emotioneel te ondersteunen en blijvend op elkaar af te stemmen. Wat daarbij helpt is, om nieuwsgierig te blijven en zonder oordeel te zijn naar je partner.

En een voorwaarde is vrij te geven, gewoon omdat jij dat wilt, dus zonder daarvoor iets terug te verwachten. En als je elkaar het gevoel kunt geven dat je er bent wanneer je elkaar nodig hebt, dan kun je je geborgen en veilig voelen om helemaal jezelf te zijn bij de ander. Dus let op hoe toegankelijk, betrokken en responsief je bent naar je partner.

In deze module gaan we jullie daarbij helpen. We vertellen je meer over verschillende soorten seks, turn ons en offs, taboes en seksuele voorkeuren.